Aleksandar Antić, RTS

Na platformi RTS Planeta, sa naslovnom stranom na sajtu www.rtsplaneta.rs, možete pogledati vesti i emisije sa domaćim i stranim temama. U rubrici Informativni program prvi slajder nosi naziv Puls savremene istorije.

Veći broj emisija posvećen je našem prostoru u proteklih stotinu godina i najznačajnijim dešavanjima od vremena ekonomskog i kulturnog procvata Jugoslavije, sve do zalaska same jugoslovenske ideje. Poseban akcenat je na posledicama tog zalaska.

Videćete mini serijale o studentskim protestima 1968. i o građanskom ratu i raspadu. Neće izostati ni emisije o suštinskim razlozima sukoba koji su decenijama tinjali između naroda naizgled mirne Jugoslavije.

Jedna od takvih priča je i ona o Jasenovcu. Pre toga trag će nas odvesti u 1918, kada je nastala Kraljevina Srba, Hrvata i Slovenaca.

Ako je i bilo grešaka, na njima smo se svi učili, no da li smo ih i zapamtili? Ukoliko je bilo nečeg dobrog, da li smo i to zaboravili zajedno sa onim lošim?

Ovo malo podsećanje biće korisno kakav god da smo zauzeli stav o velikoj istoriji našeg malog doba.

Ukoliko na svom uređaju nemate instaliranu internet radio i TV platformu RTS Planeta, preuzmite je, registrujete se i birajte svoje sadržaje iz riznice RTS-a.

Pored kategorije – Moj grad, na RTS Planeti je dostupno i 11 televizijskih i četiri radijska kanala, koja možete pratiti UŽIVO ili 72 sata odloženo, kao i VIDEOTEKA i SLUŠAONICA sa više od 20.000 naslova televizijske produkcije i radijskog stvaralaštva.