Lična arhiva
Uspomena na divno druženje: Zajednička fotografija svih učesnika

Na terenu Fudbalskog kluba Srbija u Šlirenu održan je Kros RTS u dijaspori za kanton Cirih. Posle nekoliko godina ponovo je organizovana velika smotra koja je okupila oko 120 učesnika, đaka Srpske dopunske škole u kantonu Cirih i dece članova FK Srbija. Skupu je prisustvovala i Sanja Stojanac, konzulka Generalnog konzulata Srbije u Cirihu, koja je pobednicima trka uručila diplome.

Po lepom sunčanom vremenu i uz navijanje roditelja, braće i sestara, deca su trčala u osam uzbudljivih trka. Devojčice i dečaci su trčali odvojeno, podeljeni u četiri starosne kategorije.

Posle prolaska kroz cilj, sva deca su bila nagrađena osveženjem i slatkišima koje je obezbedio FK Srbija. Usledila je dodela diploma pobednicima trka, a podeljene su i dve specijalne diplome za najmlađe trkače.

Svi prošli kroz cilj: Niko nije odustao

Ovaj kros će svi dugo pamtiti, sa mnogo lepih utisaka i fotografija, od kojih se ističe zajednička fotografija svih učesnika. Srpska dopunska škola u Švajcarskoj i uprava FK Srbija zahvalili su svim učesnicima i onima koji su ih bodrili što su se okupili u velikom broju i izrazili su nadu da će se tradicija Krosa RTS u dijaspori u kantonu Cirih nastaviti i narednih godina na istom mestu. Velika zahvalnost upućena je i Generalnom konzulatu Srbije u Cirihu koji je bio podrška krosa.