Puna škola zmija, niotkud pomoći

0

Zbog visokih temperatura zmije izašle iz svojih staništa i ugrozile nastavu i boravak đaka u OŠ "Kralj Petar Prvi" (Foto: Ilustracija)
 

Roditelji mališana iz škole kažu da su od početka ove sedmice zmije svakodnevna i prava napast:

– Najpre su nam deca prijavila da su po dolasku u školu usred jedne učionice zatekli zmiju, a potom i da su zmije videli na olucima školskog objekta i u dvorištu. Pojava, međutim, nije nova, događalo se od početka ove školske godina, znači više od dva meseca, da su zmije gosti dvorišta i škole i po nekoliko puta nedeljno – ispričao nam je Miloš Stanković, čiji sinčić pohađa ovu školu.

Roditelji su sa razlogom zabrinuti, a Robert Džunić, direktor škole koja u Pasi Poljani ima isturena odeljenja, potvrdio nam je ovu priču i rekao:

– Više puta smo se obraćali gradskim organima tražeći pomoć u borbi protiv zmija, ali skoro svi kažu da za to nisu nadležni. Jedino se vatrogasci i predstavnici Udruženja ZOO planet uvek odazovu na naš poziv i dođu kako bi uklonili zmije. Na našu žalost i posle tih intervencija zmije se u sve većem broju posle ovih toplih dana pojavljuju i pored samog školskog objekta i u dvorištu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here