Puna trpeza, puno srce

0

Zahvalni: Porodica Stanojković
 

Ova donacija, pristigla pre praznika, prosleđena im je na kućni prag isto tako brzo, kako bi tih dana ne bi brinuli o najosnovnijim stvarima.

Zahvalni su kažu na novcu koje su za gladna usta omogućile pristojnu trpezu. Ipak, kako naglašavaju, deo novca je otišao i na najmlađu devojčicu u kući, jednoipogodišnju Katarinu, koja ima ozbiljnih zdravstvenih problema.

 

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

– Više ni sama ne znam kako bih se tom dobrom čoveku zahvalila. On često misli na nas i pošalje pomoć. Neka ga Bog čuva, kao i njegovu porodicu. Nažalost, našoj Katarini je veoma teško. Pluća joj nisu razvijena i ima hronični bronhitis, pa često mora da ide na terapiju. Slaba je i nema dobar imunitet, koji bi je odbranio od bolesti. Mleko moram stalno da joj kupujem ne bi li je malo ojačala. Njeni zdravstveni problemi nas najviše pogađaju – rekla je Ljiljana Stanojković pošto je novac stigao u njene ruke.

Ova hrabra majka, koja u teškim uslovima odgaja dvanaestoro dece, kaže da joj je najteže za lekove. Jedini stalan izvor prihoda Stanojkovića je socijalna pomoć i dečji dodatak samo za dvoje dece koji, kako kažu, stalno kasne. Na mesečnom nivou to iznosi oko 16.000 dinara. Za ostalu decu ne primaju dodatak, što im stvara poteškoće. Starija deca stalno traže posao. Prihvataju sve sezonske poslove, ali, nažalost, skoro da nema nikakvih mogućnosti za zaradu pre leta.

 

Preseljenje odloženo

Bez obzira na neuslovan život na Kosovu, Stanojkovići ne planiraju da se sele. A kako se snalaze, samo oni to znaju. Iako su nedavno dobili novu kuću, nisu dobili i nameštaj, koji im je preko potreban, pa se još nisu preselili u novi dom. Sami, nažalost, ne mogu da ga kupe. Nadaju se da će im neko od dobrih ljudi pomoći i da ovaj problem uskoro reše.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here