Puno mi je srce danas kada možemo da ugostimo najbolje bacače kugle na svetu, da se nadamo svetskom rekordu i da pokažemo svima da smo idealni domaćini najvećih međunarodnih takmičenja, kaže ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

On je uživo došao da podrži atletski miting „Dobaci do 22“ koji se održava u sklopu promocije Svetskog dvoranskog atletskog prvenstva u Beogradu, a isprobao se i u bacanju kugle.

– Poslednjih pet godina Srbija i Beograd su pokazali da imaju otvoreno srce, da smo zemlja koja svima poželi najbolju dobrosdšlicu i da se svi ovde osećaju kao kod kuće. Takođe, pokazali smo da ne postoji takmičenje koje ne možemo da organizujemo, postala nam je svakodnevnica da imamo domaćinstvo nekog velikog međunarodnog takmičenja – rekao je Udovičić Tanjugu.

Ovo je samo jedno u nizu takmičenja u promociji SP 2022, a mislim da još nismo ni svesni koliko je značajno to takmičenje, dodao je Udovičić.

– Na Evropskom prvenstvu smo dokazali da možemo da se nosimo sa takvim izazovom, organizovali smo vrlo kompleksno sportsko takmičenje iz svih uglova i sada standard podižemo na viši nivo organizacijom SP, u sportu koji će se prenositi u više od 200 zemalja, gde ćemo na najbolji način moći da promovišemo naš grad i našu zemlju – ističe Udovičić.

Takođe, kako je naveo, to je dokaz koliko smo opravdali poverenje i koliko smo spremni da se uhvatimo u koštac sa izazovima.

– Mislim da je ovo SP kruna, a u naredne dve godine imamo i SP u rvanju, EP u odbojci za žene, SP u veslanju, Evropske studentske igre… Borimo se za organizaciju još velikih takmičenja, borimo se da naši građani najbolji sport gledaju u svojoj zemlji i da naši sportisti beleže najbolje rezultate u svojoj zemlji – naglasio je ministar Udovičić.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime