Puno srce u tuđini

0

Gost večeri, Ilija Šaula, urednik zbornika, uručio je nagrade sa književnog konkursa na temu srpskog rasejanja na severnoameričkom kontinentu piscima i pesnicima iz Ontarija. Želimir Mlađenović je dobio prvu nagradu za poeziju, a Jelena Šaula i Katarina Kostić druge nagrade za poeziju i prozu.

 

Prvu nagradu za prozu dobila je Mira Matarić iz južne Kalifornije. Posle dodele nagrada, pročitani su nagrađeni radovi, a zatim su pesnici zastupljeni u zborniku govorili svoju poeziju.

I kako to obično biva na večerima koje organizuje "Desanka Maksimović", druženje uz stihove i prijateljsku reč prošlo je kao tren, a svi koji su prisustvovali ovoj večeri otišli su bogatiji za neki stih, misao i ideju koja će im sigurno podariti topline i lepote u stranome svetu.

 

Zatvorena knjižara Srbika

"Od ove večeri počinje nova era u književnom životu srpske zajednice u Torontu, jer smo, opet, pronašli prostor gde možemo u prijatnoj i dostojanstvenoj atmosferi govoriti o poeziji i prozi i nadahnuti stihovima i rečima odlaziti svojim domovima punih srca. Knjižara Srbika, gde smo godinama držali naše večeri zatvorena je, a sada ćemo se okupljati u galeriji SNA u kojoj će se svakoga meseca organizovati nova izložba, i tako još više učvrstiti našu ljubav prema umetnosti", kaže za "Vesti" Katarina Kostić, predsednica udruženja "Desanka Maksimović".

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here