Tanjug
Milorad Pupovac

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović izneo je niz uvreda na račun predsednika SDSS-a Milorada Pupovca, koji je prethodno objavio optužbe i uvredljive poruke sa Vocapa za koje tvrdi da mu je slao šef države, tokom javne polemike o imenovanju predsednika Vrhovnog suda.

Zoran Milanović se oglasio na Fejsbuku nakon današnje pres konferencije Milorada Pupovca koji je predsednika, povodom njegovih prethodnih izjava u polemici o imenovanju šefa Vrhovnog suda, optužio za vršenje pritiska, kršenje Ustava, laži, podrivanje javnih institucija…

Pupovac je objavio i poruke sa Vocapa, za koje tvrdi da ih je poslao Milanović i u kojima je predsednika SDSS-a nazvao “bijednikom” i optužio ga za nemoralno sticanje nekretnina.

Milanović je potom na Fejsbuku izneo niz uvreda i optužbi na račun Pupovca, osporavajući mu legitimitet kao predstavnika srpskog naroda.

– Očekivano, nakon urgentnih konsultacija sa svojim principalom, plačibaba Pupovac, ustreptao do ganuća, uz tihu slutnju suza, nastavlja s lažima i teškim glupostima. Zaziva, blagoš nama, i Radu Končara, heroja otpora s kojim su bratski ratovali moji didovi, stričevi i ujci. Ne znam za njegove – napisao je Milanović.

Milanović smatra da Pupovac, “očajno nekoherentan za jednog profesora lingvistike, pokušava podvaliti idiotariju prema kojoj Predsjednik Republike krši Ustav vršeći pritisak na njega i zastupnika Kajtazija”.

– Prvo, ne uspoređuj sebe s Kajtazijem, crni Milorade. Veljko je ušao u Sabor s tri tisuće glasova. U Republici Hrvatskoj ima deset tisuća Roma. On u toj populaciji ima veći legitimitet nego ja u općoj. Ti s mizernih deset tisuća glasova – naveo je Milanović.

“Ja sam predstavnik Srba, kao i Hrvata”

Milanović je dodao da je Srba u Hrvatskoj, prema poslednjem popisu, bilo 200.000, ali da “dobro znamo da sigurno još sto tisuća naših građana ima porijeklo/identitet koji je u manjoj ili većoj mjeri srpski”.

– Čak deset tisuća ih je odabralo tebe. Ja bih se, na tvom mjestu, figurativno, ubio. Ili zašutio. Predstavnik Srba u našoj državi, jednako kao što sam predstavnik Hrvata, sam ja, ne ti – smatra Milanović.

“Zoki, ti si majka srpskog naroda – često bi mi tepale starije žene”

Predsednik Hrvatske ističe da su tople i bratske reči koju mu već više od petnaest godina upućuju hrvatski Srbi stvorile vrlo jaku emociju prema njima.

– Zoki, ti si majka srpskog naroda, često bi mi tepale starije žene i majke Korduna, Banije, Plaškog, Lapca… Asocira li ti to jednog drugog junaka onog davnog rata, Milorade? – upitao je Milanović.

Milanović je rekao i da Pupovac nije objavio sve njegove poruke.

– Milorade, nisi novinarima pokaz’o sve radosne objave moje. Opet cenzuriraš, kao u Novostima, kao u Kumrovečkoj školi.. čik, objavi, ako smiješ – poručio je Milanović.

Inače, hrvatski predsednik je u sukobu sa premijerom Plenkovićem i vladom, koju podržava i SDSS, povodom izbora predsednika Vrhovnog suda.

3 COMMENTS

  1. Za Pupovca je svaka Hrvatska vlast dobra,za ostale Srbe nisam siguran.Ali jedno je ipak cudno da bi bez obzira na sve mnogi Srbi radije zivjeli u Hrvatskoj.I dan danas mnogi odlaze za poslom u Hrvatsku i gledam na Fb.objavu covjeka koji se raduje sto je dobio stalnu Hrvatsku vizu.Covjek je inace iz Republike Srpske. I ipak treba priznati da je Hrvatska dosta uredjenija drzava od Republike Srpske ili BiH.

    • Nenade, to ti samo mislis, moj deo familije zivi kod Rovinja i do 2019 nije imala struju, ako je to uredjenost drzave onda sam ja ? ????

  2. Imam i ja familije u Hrvatskoj i imaju struju.E sada bi te pitao ima li nasih u Republici Srpskoj ili cak u Srbiji koji nemaju struju.Sramota je da neko u 21 vijeku nema struje,ali ih ima sramota je da nemaju normalan put ili cak da nemaju uopste prilaza svojoj kuci.Ja ih znam,a ni sam nemam normalan prilaz kuci.I znas sta mi kazu kada se obratim nekome za pomoc.Kazu sam si kriv ili te upute da se po sudovima povlacis,a sve to covjeka kosta,a rjesenje je na kraju negativno.Onda kada kririkujem Republiku Srpsku kazu da sam izdajnik neprijatelj da ih mrzim jednostavno te tjera da se selis.Eto da tvoja familija zivi u Srpskoj ili Srbiji imala bi istih problema samo tada bi cak i ti rekao pa sami su krivi.

  3. Uredimo prvo svako svoje dvorište , posle toga selo ili grad . Nemojmo samo kukati i prozivati državu . U mom selu u Slavoniji , gdje smo nekad živjeli , sve lokalne puteve smo sami uredili, bez države i općine . Udružite se pa na “ Rabotu”.

  4. Poglavnik Milanović pokušava da nagovori Teslin narod da izvrše samoubistva i na taj način da dovrši posao Pavelića (Abver) i Tuđmana (NATO).

    Nažalost, najverovatnije će Milorad Pupovac biti riualno pogubljen kao kolateralna žrtva sukoba hrvatskih ustaša i komunista.

  5. Slavko.Kako ja da se ujedinim u svom selu kada covjek nece da obori jednu sljivu da osjece jednu grancicu.Zbog takvih treba drzava da reaguje,a ona takve stiti.Zato je drzava kriva i nema diskusije drzava je zlo.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here