Tanjug
Milorad Pupovac

Milorad Pupovac, predsednik Samostalne demokratske stranke Srba (SDSS), koja je koalicioni partner u hrvatskoj Vladi, izjavio je da će razmisliti o odlasku predstavnika SDSS na proslavu godišnjice “Oluje” u Kninu.

– Razmislićemo ovih dana šta bi odlazak predstavnika SDSS značio za odlazak na obeležavanje ‘Dana pobede’ i vojno-policijske akcije ‘Oluje’ u Kninu, jer je to teško ratno nasleđe sa teškim traumama i na hrvatskoj i na srpskoj strani, pa treba pronaći dobar način da se to prevlada – rekao je Pupovac danas tokom obeležavanja Dana ustanka u Srbu.

Pupovac je rekao da će predstavnici SDSS o svom učešću na obeležavanju godišnjice “Oluje” više reći narednih dana.

– Pustite nas da razmislimo šta znače svi ti pozivi za nas i za naše društvo i što bi trebalo napraviti da bi to donelo nešto značajno danu obeležavanja “Oluje” i odnosa Hrvata i Srba, za odnose u Hrvatskoj uopšte uzev – rekao je Pupovac.

Hrvatski predsednik Zoran Milanović izjavio je ranije danas da bi rado video potpredsednika Vlade iz redova SDSS-a Borisa Miloševića i Milorada Pupovca na proslavi 25. godišnjice “Oluje” u Kninu, jer bi ona, kako je rekao, “trebalo da bude radost, a ne likovanje nad tuđim porazom”.

4 COMMENTS

    • Ovo samo govori o Pupovcu. Čovek kao predvodi Srbe u Hrvatskoj , u stvari samo gleda svoje interese.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here