commons.wikimedia/Kremlin.ru
Ruski vojnici u bazi Hmejmim u Siriji

Ruski senator Aleksej Puškov izjavio je danas da generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg nastavlja da insistira na formuli “obuzdavanje i dijalog” u odnosima s Rusijom, kao da ne primećuje da ona ne funkcioniše.

“Dijaloga odavno nema i tu generalni sekretar NATO-a nema čime da se pohvali: alijansa ga je upropastila“, napisao je Puškov na Telegramu.

Puškov takođe ocenjuje da nema ni “obuzdavanja” i dodaje da NATO “nije obuzdao” Rusiju ni u Siriji, ni kada je reč o Belorusiji i Donbasu.

Istakao je da NATO nema jasnu politiku prema Rusiji, osim politike neprijateljstva i ocenio da bi trebalo, nakon što je to učinio francuski predsednik Emanuel Makron, konstatovati “moždanu smrt” NATO-a.

Stoltenberg je prethodno izjavio da se NATO, kada je reč o Rusiji, pridržava principa “obuzdavanja i dijaloga“ i upozorio Rusiju i Belorusiju da ne prete članicama Alijanse.

Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je 2019. godine da je NATO u stanju “moždane smrti”, obrazlažući tu ocenu odsustvom koordinacije između SAD i njihovih partnera.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here