pixabay.com

Ruski senator Aleksej Puškov nabrojao je četiri glavna problema sa kojima će se Rusija suočiti tokom 2021. godine, a to su – vakcinacija protiv koronavirusa, smena vlasti u SAD, diktatura društvenih mreža i povećanje životnog standarda ruskih građana.

Prvi u nizu problem, kako je rekao u svom autorskom članku za “Federal pres”, jeste izlazak iz složene epidemiološke situacije, što je zapravo i problem celog čovečanstva, a glavni put je sprovođenje vakcinacije stanovništva.

Kao drugi naveo je smenu vlasti u SAD, budući da nova administracija u Vašingtonu na Rusiju gleda kao na neprijatelja.

“Razlika u pristupu je vidljiva, sa konkurentima je moguće razgovarati, dok je sa neprijateljem malo verovatno normalizovati odnose”, naglasio je on i dodao da se aktuelna američka politika vraća na period dok je predsednik bio Barak Obama.

Što se tiče društvenih mreža, Puškov je rekao da “oni misle da mogu da diktiraju kako će izgledati javno mnjenje”.

“Smemo li da dozvolimo globalnim sajber kompanijama da na svoju ruku menjaju nacionalna zakonodavstva. Šta činiti? Blokirati, recimo, Jutjub? Pa samo Rusa na toj mreži ima skoro 90 miliona, mnogi koriste taj servis profesionalno”, ocenio je.

Kao ključni zadatak ruske vlasti naveo je i povećanje životnog standarda građana rekavši da je to izvodljivo putem stimulacije rasta ekonomije, a sve zarad izlaska iz pandemije.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime