Pixabay.com
Foto: Ilustracija

Zbog povratka građana sa godišnjih odmora, tokom predstojećeg vikenda koji je jedan od frekventnijih u godini, očekuje se pojačan intenzitet saobraćaja na svim putnim pravcima u Srbiji, saopšteno je iz Puteva Srbije.

Iz ovog preduzeća navode da vikend dočekuju spremno, da je pojačan rad na naplatnim stanicama, te da su svi kanali za naplatu putarine, za distribuciju kartica i kanali za elektronsku naplatu putarine (ENP) u funkciji 24 časa dnevno bez pauze.

Povećan je i broj inkasanata na naplatnim stanicama kako bi se obezbedio nesmetan prolazak vozila, navode iz Puteva Srbije i dodaju da najbrži prolazak stanice omogućava elektronska naplata putarine (ENP).

Ona značajno skraćuje vreme putovanja i omogućava vozilima da prođu bez zaustavljanja, a takođe je i jeftinija od ostalih vidova plaćanja putarine.

Učesnici u saobraćaju putem portala na auto-putevima i aplikacije za mobilne telefone Putevi Srbije, mogu da se u realnom vremenu informišu o eventualnim zadržavanjima na naplatnim stanicama, prekidima saobraćaja, stanju kolovoza, vremenskim prilikama i drugim neophodnim informacijama.

Detaljne informacije o stanju na državnim putevima mogu se naći i na sajtu Puteva Srbije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here