EPA-EFE

Specijalna vojna operacija se danas ne bi sprovodila da u Ukrajini 2014. godine nije izveden državni udar, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.

– Na prelazu između devedesetih i dvehiljaditih, nama se činilo da će sve biti dobro, a ispostavilo se da nije baš tako. Štaviše, počeli smo nekako da živimo i da se igramo “u tuđem dvorištu” i oduševljeno smo se prepuštali tome što pokušavaju da upravljaju nama. I na kraju zahvaljujući njima našli smo se u ovoj situaciji, između ostalog i u zoni specijalne vojne operacije, jer su oni do toga doveli. Ipak, da nije bilo državnog udara u Ukrajini 2014. godine, ništa se ne bi dogodilo – rekao je Putin na sastanku sa majkama čiji sinovi učestvuju u specijalnoj vojnoj operaciji.

Kako je dodao, nakon 2014. godine sledbenici Stepana Bandere su praktično preuzeli kontrolu nad svim organima vlasti i uprave u Ukrajini.

– A ko su banderovci? Neonacisti. Bandera je bio Hitlerov saučesnik, ubijao je i Ruse i Poljake i Jevreje – sve redom po naređenju Hitlera. Oni su danas takve ljude izdigli u rang nacionalnih heroja. Eto protiv čega se bore naši momci – konstatovao je ruski lider.

Putin je ranije rekao da je ujedinjenje Rusije i Donbasa trebalo da se dogodi ranije, jer bi u tom slučaju možda bili izbegnuti gubici.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here