Youtube/CGTN
Vladimir Putin

Oko 40 novih vojnih brodova, sa najsavremenijom opremom i novim, hipersoničnim naoružanjem, biće do kraja ove godine u redovnom sastavu ruske mornarice, najavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin na glavnoj mornaričkoj smotri u Sankt Petersburgu, preneo je TASS.

– U redovan sastav naše mornarice ove godine ćemo isporučiti 40 brodova različitih tipova i klase. Borbena svojstva ovih brodova biće značajno naprednija jer će svi biti opremljeni najnovijom, naprednom digitalnom tehnologijom, hipersoničnim udarnim borbenim sistemima jedinstvenim u svetu, mikro bespilotnim podmornicama i najefikasnijim, automatizovanim sistemima samoodbrane od napada neprijatelja – rekao je ruski predsednik.

Putin je podsetio i da je pre nekoliko dana mornarica porinula šest novih ratnih brodova koji su takođe opremljeni dalekometnim naoružanjem velike preciznosti, strateškom podvodnim projektilima i multinamenskim mikro podmosrnicama, kao i najnovijom generacijom supersoničnih aviona opremljenih jedinstvenim i specijalnim vrstama novog naoružanja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here