Sergei Ilnitsky
Vladimir Putin i Aleksandar Lukašenko (Foto: Arhiva)

Ruski i beloruski predsednici Vladimir Putin i Aleksandar Lukašenko razgovarali su telefonom o situaciji u Belorusiji.

Kako je saopšteno iz Kremlja, oba predsednika izrazila su sigurnost da će se svi problemi u toj zemlji uskoro rešiti.

– Lukašenko je informisao Putina o situaciji u Belorusiji koja je nastala nakon predsedničkih izbora. Obe strane su izrazile sigurnost da će svi problemi koji su nastali tim povodom uskoro biti rešeni – navodi se u saopštenju Kremlja.

Prethodno je Lukašenko izjavio da se agresija protiv Belorusije razvija po posebnom scenariju, te da ta pretnja više nije uperena samo protiv njegove zemlje, već i po Saveznu državu Rusije i Belorusije.

– Primećujemo šta se događa. Ne treba da nas smirujete kojekakvim mirnim akcijama i demonstracijama. Mi jako dobro vidimo šta se u zemlji događa. Čitali smo metodike organizacija obojenih revolucija, o čemu ćemo posebno razgovarati danas u Ministarstvu odbrane. Već su se pojavili elementi spoljnog mešanja – rekao je Lukašenko.

Komentarišući proteste koji su zahvatili pojedine fabrike u Belorusiji, Lukašenko je poručio državnim službenicima da razgovaraju sa radnicima, kako bi im odgovorili na sva pitanja.

– Ne treba nikoga pritiskati, tako ćemo samo izgubiti preduzeća koja se potom nikada neće oporaviti – dodao je.

Aktuelni beloruski predsednik je, s tim u vezi, najavio i da će lično u ponedeljak obići Minsku fabriku traktora (MZKT) kako bi radnicima koji protestuju odgovorio na sva pitanja o situaciji u zemlji.

– Na sva ta pitanja radnici će imati priliku da čuju moj odgovor – dodao je.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here