EPA-EFE/ALEXEI DRUZHININ/SPUTNIK/KREMLIN
Vladimir Putin

Ruski politikolog Evgenije Satanovski primetio je na svom telegram kanalu da u blokadi Sueckog kanala obavezno treba tražiti „ruski trag“. Ekspert je i dao smernice, gde treba tražiti, ironično primetivši da su „Putin i Šojgu sve isplanirali u tajgi“.

Kako navodi Satanovski, brod „Ever given“, koji je do jutros blokirao Suecki kanal, svakog dana košta svetsku ekonomiju skoro 10 milijardi dolara. To je zato što kroz njega prolazi oko 12 odsto svetske trgovine, naglasio je ekspert. Međutim, glavno je, ukazuje Satanovski, u ovoj nesreći se obavezno mora naći „ruski trag“ – iako je brod plovio iz Kine pod zastavom Paname, a posadu činili sve sami Indusi.

– Gde je ruski trag? Nemoguće da ga nema. To ne može biti. Hajde onda da predstavimo svoju verziju događaja, zasnovanu na tome „da sve mnogo liči“. Takvu formulu, obično, i političari i mediji u svakom slučaju na nas primenjuju – piše Satanovski.

On je odlučio da predloži novinarima verziju po kojoj se može snimiti film. Satanovski je počeo od britanske kraljice koja je, rastužena „lažima“ američke supruge svog unuka, udomila nove korgije, a ruski predsednik Vladimir Putin se vakcinisao.

– Čini se, kakve to veze ima? Međutim, kao što je poznato, sve u svetu je povezano sa Rusijom i sve što je povezano sa Rusijom ima veze sa Putinom. Paralelno sa tim, ljubimac međunarodne zajednice ima nesanicu, a njegova supruga je opet odletela u Nemačku. Što je, sigurno, povezano sa odmorom Putina i (ministra odbrane Sergeja) Šojgua u tajgi, gde su oni, daleko od dosadnih novinara, sve gore i dole navedeno i isplanirali – ironičan je Satanovski.

Deo „đavojski prepredenog plana“, po njegovim rečima, bio je i šef ruske diplomatije Sergej Lavrov koji je odleteo u Peking.

– Podsećam: brod je iz kineske luke krenuo ka Suecu. Slučajnost? Ne verujem“, primećuje politikolog.

Brod se, naravno, nije slučajno nasukao. U tome se može videti „ruka GRU (ruske vojne službe)“ koja je „trovala“ Skripaljeve po Velikoj Britaniji.

– Rusi su uvek bili poznati u Egiptu po veliki zemljanim radovima. Oni su u svoje vreme izgradili i Asuansku branu. Rezultat se vidi. Pitanje je samo: kakve sankcije će za ovo biti uvedene Rusiji i kada. Rešiće oni to nekako – zaključio je ekspert svoj filmski scenario.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here