EPA-EFE/SERGEI ILYIN/KREMLIN POOL
Vladimir Putin

Ruska vojska će uskoro dobiti nove jedinstvene sisteme naoružanja, saopštio je ruski lider Vladimir Putin tokom susreta sa diplomcima vojnih akademija u Kremlju.

– Već je isporučeno hipersonično oružje – kompleksi “Avangard” i “Kindžal”. Na pragu su i drugi jedinstveni sistemi naoružanja, među kojima su – interkontinentalna balistička raketa “Sarmat”, brodska hiperzvučna raketa “Cirkon”, protivvazdušni raketni sistemi S-500 “Prometej” i drugi kompleksi – rekao je Putin.

Šef države je izjavio da se novi program naoružanja za period do 2034. godine već pravi, uzimajući u obzir nove perspektivne tehnologije vodećih naučnih kolektiva, vojnih instituta i konstruktorskih biroa.

– Njena realizacija biće usmerena na dalje jačanje vojnog potencijala zemlje. Naravno, moraćete da radite sa tom tehnikom – rekao je ruski lider diplomcima.

Ruski mediji su objavili da je sa aerodroma Pleseck u Arhangelskoj oblasti uspešno izvršeno lansiranje najnovije interkontinentalne balističke rakete. Za sada ovo niko zvanično nije potvrdio.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here