EPA/Maxim Shipenkov

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da ne deli entuzijazam u vezi sa govorom švedske aktivistkinje za očuvanje životne sredine Grete Tunberg u Ujedinjenim nacijama i osudio korišćenje dece i tinejdžera radi ostvarivanja tuđih interesa.

– Možda ću vas razočarati, ali ne delim entuzijazam zbog govora Grete Tunberg – rekao je Putin na Ruskoj energetskoj nedelji.

On je ocenio da je dobro da tinejdžeri i mladi usredsrede pažnju na probleme današnjice, uključujući zaštitu životne sredine, prenosi TASS.

– Međutim, kada se deca i tinejdžeri koriste radi nečijeg interesa, to je vredno osude – poručio je ruski predsednik.

Putin smatra da niko nije objasnio Tunberg da je moderan svet složen i različit i da ljudi u Africi i mnogim azijskim zemljama žele da žive u zemljama koje su bogate, kao što je Švedska, navodi Rojters.

– Siguran sam da je Greta veoma ljubazna i iskrena devojčica, ali odrasli moraju da učine sve što mogu da ne dovode tinejdžere i decu u ekstremne situacije – rekao je Putin.

Tunberg je na Samitu UN u Njujorku uputila prekor svetskim liderima zbog toga što nisu uspeli da savladaju problem klimatskih promena.

– Kako se usuđujete? Ukrali ste moje snove – poručila je u UN 16. godišnja devojčica koja je pre više od godinu dana započela proteste ispred švedskog parlamenta, a što je kulminiralo globalnim protestima protiv klimatskih promena.

2 COMMENTS

  1. E nije to svugde tako.Samo tamo gde se uvodi nasilna demoNkratije nije tobož dozvoljeno.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here