EPA/ANDREJ CUKIC
Vladimir Putin

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je da, kada je reč o pandemiji koronavirusa, treba biti spreman na svaki scenario.

Putin boravi u dvodnevnoj poseti Krimu, povodom šestogodišnjice prisajedinjenja poluostrva Rusiji. Na sastanku sa v.d. gubernatora Vladivostoka Mihailom Razvožajevom, Putin je rekao da tamošnje vlasti postupaju u datoj situaciji kako treba.

Razvožajev je predsednika obavestio o merama koje su preduzete u tom regionu u cilju sprečavanja širenja koronavirusa, navodeći da se 77 osoba, preventivno, nalazi u kućnoj izolaciji a osam na infektivnoj klinici.

Koronavirus nije registrovan ni kod jednog stanovnika Sevastopolja, dodao je Razvožajev.

Prema njegovim rečima, u regionu su uvedene mere povišene pripravnosti i odložene su sve masovne manifestacije, uključujući i one povodom godišnjice prisajedinjenja Rusiji.

– Treba biti spreman za svaki scenario, tako da vi postupate ispravno – rekao je Putin.

U Rusiji je do sada registrovano 147 slučajeva koronavirusa, a jedna osoba je preminula.

2 COMMENTS

  1. Čudi me to što niko od srpskih zvaničnika ne pominje predsednika Putina i ostale ruske zvaničnike. Ne znamo da li smo im se obratili za pomoć, pa su nas odbili, ili im se nismo ni obratili, niti su nam oni pomoć sami ponudili.

  2. Nama netreba pomoc a njim svakako. Radim mnogo godina u Rusiju i sve je nazalost losiha situacija ali to se ne da videti u mediama. Ovo nije demokratija kao Srbija…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here