EPA/Pavel Golovkin
Vladimir Putin

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je, povodom isticanja zastave LGBT na Ambasadi SAD u Moskvi, da je time pokazano ponešto o tome ko tamo radi.

Na sastanku s radnom grupom za pripremu izmena u Ustavu Rusije predsednik Komisije Saveta Federacije za informacionu politiku Aleksej Puškov je spomenuo zastavu LGBT na Ambasadi SAD u Moskvi.

– Oni su pokazali ponešto o tome ko tamo radi, ali to nije strašno. Mi smo već mnogo puta govorili o tome i naš stav o tome je jasan – rekao je Putin.

Na zdanju Ambasade SAD u Moskvi prošle sedmice je podignuta zastava u bojama duge, u znak podrške LGBT zajednici. Par dana kasnije zastava LGBT se pojavila i na Ambasadi Velike Britanije u Moskvi.

Ruski predsednik je istakao da u Rusiji nikada nije bilo i da neće ni biti nikakvih ograničenja prava religioznih i nacionalnih, kao ni seksualnih manjina.

– U Rusiji nije bilo, nema i neće biti ničega što je povezano s ograničenjem prava po rasnoj osnovi, po seksualnoj orijentaciji, po nacionalnosti, po nekakvim religioznim osnovama. Nikada u Rusiji toga nije bilo i nikada neće biti – rekao je predsednik Rusije na sastanku s radnom grupom za pripremu izmena u Ustavu Rusije.

Ruski predsednik je naglasio da svaki čovek treba da odraste i da samostalno određuje svoju sudbinu, te da nikome ništa ne treba nametati.

Putin je podsetio da je u Rusiji usvojen Zakon o zabrani propagande homoseksualizma među maloletnicima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here