EPA/Antonio Bat
Predsednik Hrvatske Zoran Milanović

Predsednik Rusije, Vladimir Putin, pozvao je izabranog predsednika Hrvatske Zorana Milanovića da bude njegov gost u Moskvi na obeležavanju 75, godišnjice pobede u Drugom svetskom ratu – Dan pobede.

Poziv Milanoviću je u utorak lično uručio ambasador Ruske Federacije u Zagrebu, Anvar Azimov, koji mu je istovremeno preneo čestitke predsednika Putina na izbornoj pobedi, preneo je zagrebački Jutarnji list.

Zagrebački dnevnik podseća da Rusi Dan pobede u maju obeležavaju kao praznik i to vojnom paradom u glavnom gradu.

Ruski predsednik Milanoviću je, kako se navodi, izrazio iskrene čestitke povodom njegove pobede na izborima i ukazao na velik značaj koji Rusija doprinosi odnosima s Hrvatskom.

Milanović će zvanično dužnost predsednika Hrvatske preuzeti 19. februara, a tačan datum inauguracije još nije određen.

Ranije je najavljivano da će to biti 18. februara, ali će, sudeći po informaciama iz Kabineta novog predsednika, a prenose hrvatski mediji, inauguracija biti održana za viken, odnosno 15. ili 16. februara.

2 KOMENTARA

  1. Koliko para toliko muzike .Rusi zarad materijalnih interesa u stanju su da prodaju svoju proslost.Nas su prodali 99 sad zbog materijalnih interesa koje imaju sa Agrokorom i ostalim firmama dovode Hrvate na dan pobede sto ce njima znaciti da su bili na pravoj strani.Bravo rusi ,a oni vas rokaju u Dombasu i sutra ce kad vas zaskoce ameri prvi priskociti hrvati .

  2. Za nadati je, da se iza poziva kriju drugi interesi i planovi. Ne mogu zamisliti da je Putin toliko naivan. Nedavno je i Poljacima rekao istinu u lice. Dugo se krilo da su saradjivali sa Hitlerom i pomagali deportacije Jevreja u logore. Na kraju su i sami bili zrtve. Rusi su ginuli i oslobodili ih. Dobili su nemacko more i pokrajine za rusku krv. Izgubice sve za dvadesetak godina.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime