EPA/Alexei Dancihev
Vladimir Putin

Ruski predsednik Vladimir Putin na sastanku sa beloruskim kolegom Aleksandrom Lukašenkom nije razgovarao o predaji raketa sa nuklearnim naoružanjem Minsku.

Reč je o sistemima koji su tehnički sposobni da nose razne vrste naoružanja, saopštio je portparol ruskog lidera Dmitrij Peskov.

Lideri članica “sedmorke” najrazvijenijih država na svetu (G7) su uoči sastanka izrazili “ozbiljnu zabrinutost“ zbog mogućeg prebacivanja ruskih raketa sa nuklearnim oružjem Belorusiji.

– Predsednik nije govorio o tome, već o sistemima, koji su tehnički sposobni da nose razne vrste naoružanja – rekao je Peskov, odgovarajući na pitanje da li trenutno ima smisla prebacivanje raketa sa nuklearnim naoružanjem Minsku.

Putin i Lukašenko sastali su se u Konstantinovskom dvorcu koji se nalazi 19 kilometara od Sankt Peterburga na obali Finskog zaliva.

Međutim, podsetimo i na to da su ruski mediji preneli, da je Putin rekao Lukašenku na tom istom sastanku da će Rusija već u narednih nekoliko meseci u Belorusiju isporučiti sistem Iskander – M, koji je sposoban i za vođenje nuklearnih bojevih glava.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here