EPA-EFE/EVGENIA NOVOZHENINA / POOL
Predsefnik Rusije Vladimir Putin

Ruski predsednik Vladimir Putin stigao je danas u Budimpeštu, gde će razgovarati sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom.

Kremlj je ranije saopštio da je planirano da se razgovori “fokusiraju na širok spektar pitanja koja se odnose na rusko-mađarsku saradnju, pre svega u trgovinskoj, ekonomskoj, kulturnoj i humanitarnoj oblasti”, a dvojica lidera treba da razmene mišljenja o određenim hitnim globalnim i regionalnim pitanjima.

Očekuje se da će tokom posete biti potpisani i brojni bilateralni sporazumi, prenosi TASS.

Planirano jei da se ruski predsedniik sastane Putin sastane i sa vođama bliskoistočnih hrišćanskih crkava.

Pored toga, ruski predsednik bi posetio i sedište Međunarodne džudo federacije u Budimpešti.

S druge strane, mađarska opozicija smatra da je Mađarska “podređena Rusiji”, iako ima interes za održavanje uravnoteženih veza sa svim velikim silama.

Zamenik lidera Socijalista Laslo Sakač kaže da se čini da Putin dolazi kao “vlasnik”, odnosno da hoće vidi svoje investicije u Mađarskoj, prensi agencija MTI.

Sakač je podsetio da Putin redovno dolazi u Mađarsku, zbog čega je vlada u Budimpešti već dobila kritike od svojih saveznika u Evropskoj uniji i NATO-u.

1 COMMENT

  1. Ima opozicija pravo, Rusi su živa suprotnost zapadu, oni malo investiraju, pa se prave gazde, dok zapad sve to radi kroz humanitarne organizacije i za uzvrat ne traži ništa druge, nego da se usprotive tom nasilnićkom ponašanju Rusie!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here