EPA/ALEXEI DRUZHININ / SPUTNIK / KRE
Vladimir Putin

Predsednik Rusije Vladimir Putin je uputio nalog Federalnoj službi bezbednosti (FSB) da obezbedi najviši nivo zaštite na predstojećim masovnim međunarodnim događajima, pre svega obeležavanju 75. godišnjice Pobede u Velikom otadžbinskom ratu.

Ruski lider je na sednici FSB još istakao da je prošla godina za tu službu bila napeta i teška, ali da su zajedno sa kolegama iz drugih institucija uspeli da operativno i profesionalno neutralizuju ozbiljne izazove i rizike po nacionalnu bezbednost Rusije.

Putin je ranije rekao da će obeležavanje 75. godišnjice Pobede u Velikom otadžbinskom ratu biti najvažniji događaj u ovoj godini. Na Paradu pobede u ruskoj prestonici pozvani su brojni svetski lideri.

Strane tajne službe u Rusiji i dalje vrlo aktivne

Predsednik Rusije se tokom sednice osvrnuo i na dalju potrebu sprečavanja poziva na agresiju, bilo kakve manifestacije nacionalne i religijske mržnje, kao i na kontinuiranu borbu protiv terorizma.

– Jedan od glavnih prioriteta FSB ostaje borba protiv terorizma. Prošle nedelje smo detaljnije razgovarali o ostvarenim rezultatima u toj oblasti, kao i o tendenciji u toj sferi u poslednjih 10 godina. Veoma je važno što su u tom periodu očuvane pozitivna dinamika i tendencija na tom polju – izjavio je ruski lider na sastanku.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here