EPA/Maxim Shipenkov

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je danas da je, u situaciji kada SAD potresaju masovni protesti, predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin zabrinut.

Ruski predsednik zabrinut je u pogledu toga koliko poverenja može da ima u dogovore sa američkim kolegom Donaldom Trampom.

U intervjuu za rusku novinsku agenciju Interfaks, Peskov je rekao da je Putinu potrebno da zna da može da ima poverenje u dogovore postignute sa Trampom, i naveo da sve veća nepredvidljivost poteza koje povlači Vašington izaziva zabrinutost u prestonicama zemalja širom sveta.

Važno je da Putin zna da u Trampu ima sagovornika koji je u stanju da na odgovoran način učestvuje u dijalogu sa njim o tome kako poboljšati tu situaciju, rekao je Peskov, čije reči prenosi Rojters.

Agencija podsećajući na najavu američkog Stejt dipartmenta da će sledeće sedmice u Austriji izaslanici SAD i Rusije razmotriti unapred usaglašene teme koje se tiču budućnosti kontrole naoružanja.

2 COMMENTS

  1. Moram dati zao ali iskren komentar. U ovom slucaju moze biti samo onaj zabrinut, ko ne ume da se raduje.

  2. negivadi ja nebi rekao tako seti se afere klintona i monike klinton da izbegne sudije u senatu poceo je da bombarduje jugoslaviju ajde da se nadamo da ovi protesti ce ostanu samo u americi mozda je tramp hrabriji od klintona

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here