EPA
Vladimir Putin

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je ukaz prema kojem ruska vlada u roku od dva dana treba da utvrdi spisak zemalja koje preduzimaju „neprijateljske akcije“ protiv Rusije, saopštila je pres-služba Kremlja.

Kako se precizira, vladi je naloženo da u roku od 48 sati sastavi spisak zemalja koje su uvele sankcije Ruskoj Federaciji, kompanijama, organizacijama i fizičkim licima.

Stranim državljanima i osobama bez državljanstva sa teritorija Luganske i Donjecke Narodne Republike i iz Ukrajine pojednostavljen je ulazak u Rusiju, dodala je pres-služba.

„Odobriti da od 5. marta 2022. godine strani državljani i lica bez državljanstva sa teritorija LNR, DNR i Ukrajine ulaze u Rusku Federaciju sa teritorija LNR, DNR i Ukrajine i izlaze iz Rusije u države njihovog porekla ili stalnog boravka bez izdavanja vize uz važeća dokumenta koji dokazuju njihov identitet i koje Ruska Federacija priznaje u tom svojstvu, kao i uz dokumenta koja dokazuju njihov identitet čiji je rok važenja istekao“, prenela je pres-služba tekst ukaza.

Istovremeno, pres-služba Kremlja saopštila je da je ruski predsednik Vladimir Putin potpisao ukaz o dodatnim socijalnim garancijama vojsci i članovima njihovih porodica.

„Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je ukaz o dodatnim socijalnim garancijama pripadnicima vojske, licima koja služe u Nacionalnoj gardi Rusije i članovima njihovih porodica“, navodi se u saopštenju.

Porodice ruskih vojnika koji su poginuli tokom operacije u Ukrajini i Siriji dobiće jednokratnu isplatu od pet miliona rubalja (oko 44.000 evra), navodi se u tekstu ukaza ruskog predsednika. Dodaje se da će ranjena vojna lica koja učestvuju u operaciji u DNR, LNR i Ukrajini, kao i u Siriji dobiti jednokratnu isplatu u iznosu od tri miliona rubalja.

Podsetimo, ruski lider je ranije potpisao dva ukaza kojima se priznaju Luganska i Donjecka Narodna Republika.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here