pixabay.com
Plaža na Zakintosu

Posle početnog oklevanja, od ove nedelje dve osiguravajuće kuće nude polise putnog osiguranja uz doplatu rizika za Covid-19. U Juti očekuju da će to pospešiti, za sada smanjeno interesovanje turista za strane destinacije. Za domaće hotelijere u ponudi je i nova polisa kojom mogu da osiguraju goste.

Krajem juna prošle godine ovo bi bila nezamisliva slika u turističkoj agenciji, ipak, agenti kažu da su sve ređe sami. Od putne polise koja pokriva i Covid-19 očekuju da bar oni koji su ranije kupili aranžman od njega ne odustanu.

Imate naravno jednu grupu koja je svoje putovanje odložila za narednu godinu, i imate jedan procenat, jednu trećinu praktično, koja još uvek ne zna i upravo se rukovodi ovakvim informacijama, kao što je ova na koji način i koliko mogu biti bezbedni ako otputuju na svoje letovanje – navodi Mirko Bauk iz agencije Odeon.

Uz dodatak od 10 do 15 evra uz standardnu putnu polisu, ili upola veću cenu polise, dve osiguravajuće kuće pokrivaće i novi rizik, piše RTS.

– Za nedelju dana kompanija je već zaključila polise osiguranja kojima je pokrila preko 5.000 naših građana osiguranjem od Covida-19, koji je uključen u polisu putničkog zdravstvenog osiguranja – kaže Miloš Milanović iz Dunav osiguranja.

U Juti kažu da, iako se situacija iz dana u dan menja, plan je da čarter letovi krenu 1. jula, a od 15. za Egipat, Tunis i Španiju.

– Takođe je važno da kažemo da ova polisa pokriva i repatrijaciju u slučaju ostanka na destinaciji zbog oboljenja, da li se radi o bolničkoj nezi ili o karantinu – ukazuje direktor Jute Aleksandar Seničić.

Pažljivo čitajte ponudu 

Polisa u proseku pokriva troškove od 30 do 35.000 evra.

Za one koji će kupiti putnu polisu, savet je da pažljivo čitaju ponudu. Već sada u jednom slučaju imamo limitiran iznos za pokriće Covida-19, a drugom je čitava suma putnog osiguranja predviđena i za troškove izazvane oboljevanjem od Covida-19.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here