Rad ne želi da igra na Vračaru protiv Metalaca

0

 

Prvu utakmicu baraža za opstanak u Super ligi Srbije Rad je u nedelju u Gornjem Milanovcu igrao bez golova protiv Metalca. Fudbalski savez Srbije je ranije saopštio da će se revanš utakmica, u sredu od 17 časova, igrati na stadionu Obilića na Vračaru, a ne na stadionu Rada na Banjici.

"S obzirom da ne postoji nijedan opravdan i argumentovan razlog da se revanš za popunu Super lige igra na stadionu Obilića, klub iz Crnotravske ulice je jedinstven u stavu da, ukoliko se utakmica ne igra na Banjici, fudbaleri Rada neće izaći na teren stadiona na Vračaru", saopštio je Rad.

 

U prethodnim sezonama Rad je na stadionu Obilića igrao samo kada je bilo proglašeno da su utakmice visokog rizika. Rad piše da je "oduvek kroz svoju istoriju afirmisao autentične SPORTske vrednosti", te u ime fer-pleja podseća da u baražu svaka ekipa ima pravo na po jedan meč na svom terenu. Zato bi odluka o tome da Rad ne igra na svom terenu bila "direktan uticaj na regularnost baraža" što bi bio "još jedan nizak udarac našem klupskom fudbalu", piše u saopštenju.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here