Rade Krunić,nekadašnji fudbaler Donjeg Srema, narednih sezona nosiće dres slavnog Milana, potvrdio je predsednik Empolija Fabricio Koris.

Krunić će igrati za Milan sledeće sezone. Završavamo transfer vredan osam miliona evra – rekao je Koris za “Kalčkomerkato”.

Krunić, koji ima 25 godina, potpisaće četvorogodišnji ugovor sa “rosonerima”, a godišnje bi trebalo da prima oko 1,2 miliona evra.

Fudbaler rođen u Foči, Bosna i Hercegovina, karijeru je počeo u lokalnoj Sutjesci, a od 2013. godine igrao je za Donji Srem. Leta 2014. godine potpisao je za Veronu, ali je polusezonu proveo u Sremu kao pozajmljen igrač.

Imao je problema sa Veronom, ugovor mu je otkupio Borac iz Čačka, za koji je odigrao 13 utakmice. Za njega bili su zainteresovani Crvena zvezda i Partizan, ali 2015. prelazi iz Borca u Empoli.

Za italijansku ekipu odigrao je 119 mečeva i postigao je 13 golova, uz 18 asistencija. Prošle sezone igrao je fudbal života, pošto je postigao pet golova, uz šest asistencija u Seriji A.

Među zainteresovanima bila je i Đenoa, međutim kada je stigao poziv Milana Krunić nije imao nikakvu dilemu. Krunić odigrao je deset utakmica za A selekciju Bosne i Hercegovine i postigao je jedan gol.

1 COMMENT

  1. Rade Krunić je i reprezentativac BiH. Mislim da je to važnija referenca i konkretnije od bivši igrač Srema.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here