Vestionline
Andjelka Krasojević (osnivač i urednik radija ''Mladost'') i orkestar Aleksandra Baneta Čupića

U Matici iseljenika u Beogradu održana je proslava 22. rođendana radija „Mladost“. Ovaj radio, koji se emituju u Švajcarskoj, svakog četvrtka ima program na srpskom jeziku.

Radio Mladost traje već 22 godine, a srpsku kulturu i tradiciju neguje kroz emitovanje programa u Švajcarskoj na srpskom jeziku svakog četvrtka. Osnivač i urednik radija, Anđelka Krasojević, uz pomoć svojih saradnika tekstopisca, pesnikinje i predsednice udruženja „Zlatna nota“ Milijane Božić i pesnika i aforističara Radoja Blažića, priredila je ineresantnu i dinamičnu proslavu. Uz zvuke najavne špice emisije, koju je svirao orkestar uživo, obratila se gostima.

Proslavu su upotpunili brojni izvođači, Snežana Savić, koja je izvela dve muzičke numere i čitala aforizme, Nedeljko Bilkić poznati jugoslovenski i srpski narodni pevač, operska diva Zorica Belić, kao i Todor Maletin koji je podigao atmosferu i ubrzao ritam.

Stanko Lakić iz udruženja “Kolevka“ čitao je poeme, dok je Milan Nikolić Izano čitao delove iz svoje knjige.

Neda Nikolić upotpunila je događaj izvedbama melodija na fruli.

Među gostima našli su se kako prijatelji radija, tako i predstavnici dijaspore iz samog vrha državnih institucija. Predsednik Matice iseljenika i Srba u regionu, Miodrag Jakšić, obratio se prisutnima i istakao negovanje srpske kulture i tradicije, srpskog jezika i ćirilice. Pomenuo je važnost jačanja veze srpskih zajednica u rasejanju i veze sa maticom.

Među prisutnima našli su se i predstavnik Ministarstva spoljnih poslova, Miodrag Linta predsednik Saveza Srba iz regiona, predstavnik srpske dijaspore, član Upravnog odbora SKS Švajcarske Zoran Jovanović.

Za kraj programa podeljene su zahvalnice koji označavaju simboličan znak pažnje za učestvovanje u proslavi, kao i u angažovanju na polju širenja srpske kulture i tradicije.

Atmosfera na proslavi je bila pozitivna i topla. Prisutni su pevali, podržali svaki nastup i maksimalno ispoštovali svakog izvođača kao i temu samog okupljanja i cilja radija.

Sinoćna atmosfera se ne može u potpunosti opisati jer je to nešto što se mora osetiti. Posebna energija ispunila je prostorije Matice iseljenika i Srba u regionu zahvaljujući ljudima koji su svojom pozitivnom energijom učinili ovaj rođendan posebnim

Izvor:

Vestionline

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime