Radnici iz Kuršumlije petu noć na putu

0

Radnici iz kuršumlijskih preduzeća okupljeni oko šatora ispod kojeg provode noć

Zaposleni u privatizovanim kuršumlijskim firmama, Šumsko-industrijskom kombinatu "Kopaonik" i konfekciji "7. jul", peti dan blokiraju regionalni put Niš-Priština. Njih podržavaju i kolege iz Kuršumlije, ali i radnici Bojnika i Prokuplja.

Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata saopštila je da u potpunosti podržava, kako navodi, potpuno opravdan protest radnika privatizovanih firmi iz Kuršumlije i da će im pružiti svu moguću pomoć.

U saopštenju ASNS-a se navodi da je Predsedsništvo tog sidnikata odlučno da će se u "slučaju izostanka brze intervencije vlade, za elementarna prava radnika izboriti svim pravnim, sindikalnim i sredstvima građanskog otpora".

Predsednik Upravnog odbora "Kopaonika" Borivoje Urošević izjavio je da će radnici od petka radikalizovati protest, ali nije želeo da precizira šta će radnici uraditi.

Prema njegovim rečima radnici su ogorčeni zbog toga što im se još nije obratio niko iz Vlade i što u medijima predstavnici Vlade demantuju dogovore koji su postignuti letos, kada su radnici blokirali Opštinu.

Urošević je rekao da su ljudi posle četiri dana iscrpljeni i umorni, čekajući da se neko njima obrati i pokuša da reši njihov problem, kao i da su sada na sve spremni.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here