Radnici “Zastave elektro” odblokirali fabriku

0

Štrajkači su ulaz u fabriku blokirali jutros u osam sati, jer do tog trenutka, kako tvrdi predsednik Samostalnog sindikata Slobodan Gajić, pare nisu bile na računu "Zastave eleketro" pa su radnici mislili da obećanja nadležnih nisu realizovana.

Prema rečima Gajića, pare će u toku dana sa računa fabrike biti prebačene na račune radnika koji će dobiti četiri zaostale zarade iz prošle i dve iz ove godine, što je u proseku po radniku ukupno oko 90.000 dinara.

Zbog četvoročasovne blokade ulaza u fabrički krug "Jure" nisu mogli da uđu kamioni te južnokorejske kompanije koja je pre oko mesec dana kupovila imovinu i koja je počela rekonstrukciju fabrike, a jutros je ispred kapija bio i vlasnik Lukas Džangvu Nam, ali nije bilo nikakvog incidenta.

Gajić je naveo da se radnicima duguju još dve zarade iz prošle godine i da će one biti isplaćene kasnije uz platu za april ove ogdine.

Do kraja ovog meseca, prema rečima Gajića, trebalo bi da se realizuje i socijalni program uz otpremnine od 300 evra po godini staža, jer od ukupno 284 radnika
"Zastave eleketro" samo njih osmoro se prijavilo za rad u "Juri" dok ostali žele da dobrovoljno odu iz fabrike.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here