VK Radnički

U direktnom okršaju za drugo mesto ligaškog dela Super lige Srbije, vaterpolisti Radničkog savladali su ekipu Partizana, rezultatom 13:12, posle preokreta u finišu susreta.

Derbi je u potpunosti opravdao taj epitet, a pitanje pobednika rešeno je u samom finišu. Od početka susreta vodila žestoka borba, uz nekoliko preokreta na obe strane, a do odlaska na odmor nijedan tim nije imao više od gola prednosti. Kao i u duelu sa Barselonetom, vidljiv je bio izostanak Marka Radulovića, drugog strelca Radničkog u ovoj sezoni, koji se oporavlja od operacije.

Kragujevčani su poveli na startu, Beograđani potom preokrenuli, ali je Radnički prvi predah ipak dočekao sa vođstvom, pogotkom Stefana Brankovića – 4:3.

Na startu drugog dela Bouven je poravnao sa igračem više (4:4), potom je Dobožanov skinuo peterac Mitroviću, ali je trofejni srpski reprezentativac potom ipak uspeo da ga savlada sa igračem više i donese „crno-belima“ novi preokret.

U finišu poluvremena Stanojević i Ćuk se postarali da Radnički i kraj drugog perioda dočeka sa minimalnom prednošću (7:6), posle čega je Ćuk odveo svoj tim i na „plus dva“ – 8:6. Međutim, kratko je trajala radost domaćih. Aleksić i Vićković su odmah doneli novo izjednačenje (8:8), Janković na kratko vratio Šumadince u vođstvo, posle čega su gosti vezali tri gola preko Miloša, Vica i Mitrovića i minut i po pre kraja treće deonice oni pobegli na dva gola „viška“ – 11:9.

Radnički se nije predavao, borio se sa svim i svačim u ovom duelu i sredinom četvrtine došao do izjednačenja preko Lukića (12:12), a pobedonosni pogodak postigao je Miloš Ćuk, 29 sekundi pre kraja.

Najefikasniji bio je upravo Ćuk sa četiri gola, a pratili su ga Stanojević, Janković i Lukić sa po dva. Na drugoj strani Mitrović je ponovo prednjačio protiv Radničkog sa tri gola, dok su Amerikanac Bouven i Hrvat Miloš dodali po dva.

Pre početka susreta Kragujevčani su nastavili sa praksom dodela prigodnih priznanja zlatnim olimpijcima iz Tokija, pa su plakete Milanu Aleksiću i Stefanu Mitroviću uručili dečaci iz kragujevačke vaterpolo škole.

Kragujevčani u ponedeljak kreću put Gruzije, gde ih u sredu, od 19 časova, očekuje meč sa Dinamom iz Tbilisija, u 10. kolu Lige šampiona.

Radnički – Partizan 13:12 (4:3, 3:3, 2:5, 4:1)

KRAGUJEVAC – Zatvoreni bazen SPD „Radnički“. Sudije: Jovančević i Stefanović.

RADNIČKI: Dobožanov, Branković 1, Stanojević 2, Janković 2, Ćuk 4, Krug, Ukropina 1, Pljevančić 1, Toholj, Miličić, Lukić 2, Vrlić, Milutinović, Panić. Trener: Uroš Stevanović.

PARTIZAN: Rističević, Božović, Barać 1, Vićković 1, Aleksić 1, Velkić 1, Bouven 2, Nešić, Vico 1, Radojević, Miloš 2, Mitrović 3, Bulajić, Vavić. Trener: Miloš Korolija.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here