Facebook/Bernarda Radoncic
Bernarda Radončić

Pokret Samoopredeljenje objavio je spisak poslanika za izbore 14. februara, a Bernarda Radončić je jedno od imena koje je privuklo pažnju javnosti, pišu kosovski mediji.

Radončić je inače iz Kosovske Mitrovice, a živi u Danskoj.

– Izuzetno sam srećna što je naša aktivistkinja iz Danske Bernarda Radončić izborila pravo da bude na izbornoj listi poslanika u Skupštini Kosova. Mi želimo Bernardu u Skupštini Kosova, jer ona najbolje predstavlja dijasporu i uopšte interese građana Kosova – rekla je koordinatorka Samoopredeljenja Maljesore Đerguri.

Radončić, koja je izbornoj listi ima broj 86, rekla je da je rođena u Danskoj, ali da je albanskog porekla.

“Rođena sam i odrasla u Danskoj. Moj otac je poreklom iz Crne Gore, ali rođena sam u Srbici. Majka mi je iz okoline Trepče, a živeli smo u Mitrovici pre emigracije u Dansku. Moja kandidatura za poslanika u Skupštini Kosova započela je mojim aktivizmom u Pokretu Samoopredeljenje u Danskoj. Moja pripadnost je čista, 100 odsto albanska sa punim ponosom, a moja porodica i moj porodični krug potiču iz porodica sa čistom patriotskom tradicijom”, napisala je ona na Fejsbuku.

4 COMMENTS

  1. Poznajem mnogo ljudi sa prezimenom Radoncic i koji isu od Plava,ali nijedan se ne uzjašnjava kao Albanac. Svi se izjašnjavaju kao Bošnjaci i ne znaju ni reč albanskog. Svako ima pravo da se opredeli zašta misli da je pa makar sebe nazvao Komanćero ili Marsovac, ali činjenice u neumoljive.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here