Foto: ABA League/Dragana Stjepanović
Dejan Radonjić

Crveno-beli su ubedljivo savladali gostujući tim 97:61 na startu regionalne ABA ligi, uprkos tome što su igrali bez nekoliko povređenih igrača.

Trener crveno-belih Dejan Radonjić bio je zadovoljan posle trijumfa svog tima protiv Splita.

– Nije bilo jednostavno u prethodnih skoro 14 dana, gde smo pokušavali da prevaziđemo sve okolnosti koje nisu bile onakve kakve smo priželjkivali. U pripremi smo shvatili da pristup mora biti dobar od starta, da ne ulazimo u situacije koje mogu da nam dovedu do određenih problema. Značajno je to što smo mogli da računamo na neke minute od Lazarevića i Voltersa, koji su posle pauze bili prvi put u pet na pet. U svim tim oklonostima, treba biti zadovoljan. Okrećemo se sledećim obavezama i nadi da ćemo moći na još nekog da računamo do utakmice protiv Fenerbahčea – rekao je Radonjić na konferenciji za medije i dodao:

– Svestan sam jako da igrači posle pauze nisu u idealnom stanju, neće biti ni oni koji nam budu dolazili. Sve to treba nekako spojiti, ali siguran sam da ćemo da uradimo najviše što možemo. Za šta će to biti dovoljno – videćemo. Počinje Evroliga, s kojim ćemo sastavom ići u Istanbul i spremati se znak je pitanja. Teško je odgovoriti na to šta i koliko možemo, kada nismo imali nijedan zajednički trening, kada nismo imali sve igrače na parketu tokom treninga. Svestan sam da neće biti nimalo lako, ali spremni smo da iznesemo sve što nam se stavi na leđa.

Odbrana će i ove sezone – a to su Radonjićevi igrači i nagovestili na meču sa Splitom – biti možda i najjači adut za najbolji rezultat.

– Rekao sam malopre nešto što je značajno, kada budemo mogli da uradimo nešto zajednički i provedemo neko vreme svi zajedno u radu, pobedimo i izgubimo, moći ćemo da pričamo o svemu. Još je rano. Pitali su me već o tome, ali je nerealno govoriti sada na tu temu. Kada prolazimo kroz trenažni proces bez dvojice, trojice, četvorice ili više igrača u periodu kada je trebalo da imamo kontrolne utakmice i trening, jako je nezahvalno pričati. Još je teže u svemu tome biti, ali eto – raduje što se neki igrači vraćaju, što će još neki da se vrate. Raduje što ni Vajt neće biti van terena pola godine, nego će u nekom trenutku doći da pomogne. Kako ćemo kroz narednih mesec-dva da prođe – videćemo. Analiziraćemo situaciju.

Radonjić je na kraju dodao da ne može u ovom trenutku sa sigurnošću da kaže ko bi od povređenih igrača mogao da ude u kombinaciji za duel sa Fenerbahčeom.

Trener Splita Srđan Subotić istakao je da je agresivnost Zvezde bila presudna.

– Nema šta mnogo da se priča, nismo uspeli da odgovorimo na agresivnost, izgubili smo organizaciju igre i posle toga je bilo teško vratiti – rekao je Subotić.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime