Radonjić se oglasio zbog Obradovića: “Uradio sam ono što sam smatrao da treba”

0
Foto: MN Press
KK Crvena zvezda KK Asvel

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić nada se da će njegov tim imati dobar nastup protiv Baskonije u 10. kolu Evrolige.

Trener crveno-belih prokomentarisao je Večiti derbi u kojem je Zvezda bila bolja od Partizana, kao i navijače koje je smirivao zbog vređanja trenera Željka Obradovića.

– Uradio sam ono što sam smatrao da treba da se uradi – smatra Radonjić.

Košarkaši Crvene posle pobede u prvom ovosezonskom duelu sa Partizanom, putuju u Španiju na duplo kolo protiv Baskonije u utorak od 20.30 sati i Real Madrida u četvrtak.

– Imamo danas trening i put za Baskoniju i već sutra meč, a posle toga idemo u Madrid na duel protiv Reala. Naravno, to kratko vreme koje imamo koristimo da se upoznamo sa ovim što je potrebno za meč i da se trudimo da budemo dobri u tom duelu – rekao je Radonjić novinarima pred put u Španiju.

Crnogorski stručnjak Duško Ivanović smenjen je danas sa mesta trenera Baskonije, a na njegovo mesto postavljen je Hrvat Neven Spahija.

– Po poslednjoj informaciji koje smo dobili, došlo je do promene trenera Baskonije. Tim koji će sa svojim kvalitetima naravno na parketu dati sve od sebe da nas savlada i da dođu do bodova. Mi ćemo pokušati da napravimo najbolju moguću pripremu i da pružimo koliko je to moguće u tom duelu – rekao je Radonjić.

On je dodao da put Španije ekipa kreće bez Luke Mitrovića.

– Na put idemo bez Mitrovića, on je dobio eroziju rožnjače juče posle meč, zbog udarca prstom. Pokušaćemo to da nadomestimo koliko je to moguće – rekao je Radonjić.

Košarkaš Dejan Davidovac kaže da će promena trenera uticati na igru sutrašnjeg rivala.

– Posle bitne pobede, a svaka u derbiju je važna, očekuje nas ponovo dupla nedelja. Nije prva u rasporedu, ali nije lako posebno aato imamo dva gostovanja u Španiji. Baskonija je u lošem ritmu u poslednjih nekoliko utakmica, ali promena trenera će siguro doneti neke promene i u igri i biti šok terapija. Mi smo u dobrom ritmu kao tim i dalje nam nedostaju neki igrači koji su povređeni, sada nedostaje i Luka. Tražimo se još uvek, nismo bili u punom sastavu, polako idemo utakmicu po utakmicu – rekao je Davidovac.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here