Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić izjavio je da očekuje težak meč protiv Budućnosti u majstorici finala plej-ofa ABA lige, ali da se nada da će njegov tim odbraniti domaći teren i osvojiti titulu.

Majstorica finala igra se sutra od 20.30 sati u dvorani “Aleksandar Nikolić” u Beogradu.

– I mi i Budućnost smo dobili mečeve na svom parketu. Na nama je zadatak da odbranimo teren i dođemo do trofeja. Čitave sezone bila je borba za poziciju na tabeli, bili smo prvi i to nam je donelo mogućnost da na svom terenu dođemo do cilja. Svesni smo činjenice da igramo protiv kvalitenog protivnika i da nas čeka težak zadatak. Mečevi su bili dobri i interesantni za gledanje. U sutrašnjem meču je bitno da napravimo iskorak u segmentima igre u kojima nismo bili dobri, da budemo kocentrisani. Mišljenja sam da to možemo da odradimo – rekao je Radonjić na konferenciji za medije u hali “Aleksandar Nikolić”.

Radonjić je istakao da će ukupan kvalitet biti važan jer to zahteva protivnik kakav je Budućnost.

– Imaju kvalitet na svim pozicijama, zadatak da je iskontrolišemo taj kvalitet. Moraćemo da odreagujemo, koncentracija mora biti na maksimumu. Jasno je da moramo odigramo dobro da dobijemo meč, da imamo stabilnost u igri kako bismo kontrolisali meč i pobedili – rekao je Radonjić.

Osvrnuo se na podršku navijača koja su oba tima imala u prethodnim mečevima.

– Svi znamo koliko je to značajno za nas. Nikom nije bilo prijatno što smo dugo igrali u ambijentu izazvanom zbog korone. Imali smo prilike da igramo pred navijačima, podrška je značila u Pioniru, kao što je ekipi Budućnosti značila u Podgorici. Očekujem da dobijemo još jednu veliku podršku, da nas navijači bodre i pomognu da svi zajedno dođemo do još jedne pobede – istakao je Radonjić i dodao da je zdravstvena situacija slična kao i pred meč u Podgorici.

Kapiten Branko Lazić očekuje pobedu.

– Nema šta mnogo da se kaže, peta je utakmica, poslednja u seriji. Očekujem od cele ekipe da damo svoj maksimu i da izađemo na teren i dobijemo utakmicu – rekao je Lazić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here