Tanjug/AP

Bundesligaš Herta zvanično je dovela reprezentativca Srbije Nemanju Radonjića na šestomesečnu pozajmicu iz Marseja. U ugovoru je i opcija po kojoj klub iz Berlina po isteku pozajmice može da otkupi transfer srpskog krilnog fudbalera od Francuza.

Nemanja Radonjić se odmah pridružio klubu u kome je ne tako davno odličan utisak, takođe na pozajmici, ostavio još jedan bivši fudbaler Crvene zvezde, Marko Grujić. On je tada stigao kao igrač Liverpula. U Berlinu svakako najviše pamte Marka Pantelića, gotovo četiri sezone bio je prvi strelac Herte.

– Razgovori koje sam vodio s klubom bili su vrlo pozitivni. Bundesliga je jedna od najjačih u Evropi. Želim što pre da pokažem da sam dobro pojačanje za Hertu. Zaista se radujem što sam u klubu i pored novih saigrača – rekao je Nemanja Radonjić za klupski sajt.

Pohvalno se o Radonjiću izrazio i legendarni fudbaler Herte, danas sportski direktor Arne Fridrih.

– U Nemanji smo dobili odličnog napadača, koji može mnogo da nam pomogne na krilnoj poziciji. Odlikuju ga brzina i sposobnost da u igri uspešno koristi obe noge. Pokazao je kvalitet i u klubovima i u reprezentaciji. Veoma se radujemo što smo ga doveli – rekao je Arne Fridrih.

Nemanja Radonjić ima 24 godine i zadužio je dres sa brojem 24. Momak rodom iz Niša prošao je svojevremeno Partizanovu školu, jedno vreme bio je na kaljenju Italiji (Empoli Roma). U seniorskom fudbalu se nametnuo u dresu Čukaričkog, odakle je prešao u Crvenu zvezdu, a zatim 2018. u Olimpik iz Marseja. Za Srbiju je odigrao 20 utakmica i postigao četiri gola.

Pored Radonjića Herta je poslednjeg dana zimskog prelaznog roka dovela i nekadašnjeg nemačkog reprezentativca Samija Kediru iz Juventusa.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here