Radost posle velike drame!

Vestionline
0
Photo Luna Studio

Osvojivši regularni deo šampionata u Južnom distriktu, Bonirigove devojke mlađe od 16 godina stekle su pravo da igraju na takmičenju Champion of Champions. Posle velike pobede u provom koku od 5:1 nad vršnjakinjama sa Južne obale, Thiroroul Junior Football Club, naše devojke su se namerile na mnogo težeg protivnika u četvrtfinalu – Avoca FCsa centralne obale.

Fudbal je čudo gde se raduje i tuguje, a neretko publika doživljava velike stresove tokom utkamica. Upravo tako je bilo ponosnim roditeljima Bonirgovih 16-godišnjakinja koje su im, posle velike drame, priredile i veliku radost!

Naime, ova ista grupa devojaka već četiri godine zaredom su šampioni Južnog distrikta, a drugu godinu za redom igraju Champion of Champions. FK Bonirig je tako zaista dobio pravu generaciju šampiona, koje predvodi trener Velibor Sivac.

Samom četvrtfinalu Champion of champions protiv Avoca FC na terenu Bernie Mullane u Kelivilu prisustvovalo je više od od 200 ljubitelja fudbala. Sam početak utakmice nije obećavao mnogo dobrog za naš tim. Naime, devojke sa Centralne obale žestoko su krenule, ali zadnja linija odbrane Boniringa, koju su predvodile sjajne Stefana Bogićević i Tina Lakić, zatvorila je sve golove ka golu fenomenalne Jelene Šarić.

Igrao se 15. minut prvog poluvremena kada je zbog povrede Natalia Cupać morala da napusti igru i tako su naše devojke ostale na terenu sa samo deset igrača, jer prethodno Milica Drača i Kika Hercegović nisu mogle da igraju zbog povreda.

Ovaj hendikep kao da je dao snagu našim devojkama i u tom periodu igre je usledio totalan preokret u igri na sredini terena. Maestralna četvorka Nikolina Veselinović, Maja Prostran, Milica Veselinović i Nikolina Bekrić stupile su na scenu. Počele su loptom da vezu po terenu, pletući paukovu mrežu ispred gola protivnica, da bi sjajna Maja Prostran proigrala Tatjanu Sivac koja izbija sama ispred golmana i dovela Bonirig u vođstvo od 1:0.

Nakon vođstva naše devojke nisu posustale, a u 42. minutu uloge su bile zamenjene. Posle sjajnog driblinga na sredini terena Nikoline Veselinović usledio je fenomenalan pas u prazan prostor za Maju Prostran, koja je bila siguran realizator.

Rezultatom 2:0 se otišlo na odmor, a početak drugog poluvremena obeležila je velika vrućina. Temperatura vazduha prešla je 30 stepeni, a na samom terenu su, zbog veštačke trave, uslovi za igru bili još nepodnošljiviji. Takvi uslovi nisu obećavali mnogo toga za naše devojke koje su ionako imale igračicu manje.

U 57. minutu Avoca FK je iz jedanaesterca smanjila na 2:1 i od tog momenta usledila je totalna ofanziva devojaka iz Centralne obale. Napadi su išli u talasima, ali naše devojke su se hrabro branile. Nažalost, trener Sivac nije imao koga da zameni i morao je da se osloni na deset igračica koje već vidno nisu imale snage da urade nešto konkretnije u napadu.

I kada su svi mislili da će Avoca FC da izjednači i izbori produžetke, trener Velibor Sivac 10 minuta pre kraja u igru uvodi povređenu Nataliju Cupać, a povlači iscrpljenu Maju Prostran.

U tom periodu naš tim igrao je sa šest igračica na sredini terena i bez klasičnog napadača. Već vidno iscrpljene nisu mogle da povežu ni dva-tri dobra dodavanja. A, onda je, niotkuda, kao Feniks, u 85. minuti sjajna Nikolina Veselinović presekla loptu na sredini terena i maestralno uposlila hitronogu Tatjanu Sivac koja je u punom sprintu pretrčala skoro 40 metara i postigla gol za 3:1.

Usledila je erupcija oduševljenja koje nije umanjilo ni gol Avoca FK za konačnih 3:2. Naše devojke sačuvale su mrežu i sačekale poslednji zvižduk koji je označio početak velikog slavlja.

Polufinale 13. oktobra

Sledeće nedelje 13. oktobra, sa početkom u 10:15 sati, naše devojke igraju veliko polufinale Champion of Champions na Strathfield parku, na adresi Chalmers Rd & Homebush Road, predgrađe Strathfield. Protivnik će im biti Revesby Workers (predstavnik benkstaunskog distrikta), koji je u svom četvrtfinalu deklasirao ekipu Castle Hill Utd FC (Hills distrikt) sa 6:1.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here