D.T.
Učionica u prirodi

Zbog renoviranja crkvene sale i učionica u Crkvenoj opštini Kabramata, pri kojoj radi Srpska škola „Vuk Karadžić“, prošle nedelje su učenici škole imali nastavu na crkvenom imanju ove parohije u Rosmoru.

Roditelji su doveli svoju decu i pripomogli da se postave stolovi i stolice kako bi se nastava mogla odvijati. Deca i učiteljice su uživali u lepom danu.

Deca iz sva tri razreda, sa učiteljicama Tatjanom i Milenom, radili su zajedno, a mlađi su imali priliku da nauče nešto od starijih. Čitana je priča „Dobroćudni vuk Vučko“, u kojoj su deca naučila koliko je važno imati prijatelje. Posle su deca imala govornu vežbu u kojoj su deca imala priliku za bolje međusobno upoznavanje.

Potvrdilo se i ovom prilikom da je za dobar provod dovoljno malo – obična livada, hladna voda sa česme i drugarstvo. Još kada dođe i iznenađenje kao što ga je ovoga puta priredila mama Nadica Knežević koja je svu decu obradovala kolačima, radosti nema kraja. Njeni mafini, čupavci i zmijalice su pojedeni u slast.

Deca su zajednički zaključila da im se ova škola u prirodi dopala više od „one druge“. Jedino im je, rekoše, crkva nedostajala, ali nadoknadit će i to već sledeće nedelje.