Biće to pravi ponos kluba i cele srpske zajednice i spremno će dočekati Vidovdansku akademiju.

 

Srpski sportski klub u Bonirigu uskoro će zasijati u novom, lepšem i modernijem svetlu. Nedavno su počeli radovi na renoviranju velike sale koja će kad bude završena biti pravi ponos kluba i cele srpske zajednice.

O radovima u Bonirigu razgovarali smo sa Miloradom Borakom, koji je za ”Vesti” izjavio da će renovirana sala spremno dočekati “Vidovdansku akademiju” srpske školske dece koja će se ove godine održati u ovom klubu.

– Završili smo fazu u sklopu koje je srušen balkon iznad šanka. Za uklanjanje balkona morali smo da koristimo posebnu mašinu koja lomi beton i seče čeličnu armaturu. To je sad okončano i u fazi smo izrade stropnih konstrukcija i elektro-instalacija, kako bi nova sala bila raskošno osvetljena modernom rasvetom i kako bi se mogla koristiti za više namena – istakao je Milorad Borak.

U projekat renoviranja uključeno je i postavljanje sadržaja koji će omogućiti efikasnije korišćenje prostora za različite namene.

– Predstoji nam zamena vrata i prozora, kao i ugradnja posebnih pokretnih ekrana ispred postojeće bine. Ekrani će biti u upotrebi kad se sala koristi u namene za koje pozornica nije potrebna, na primer kad se održavaju svadbe i druge svečanosti i proslave – objasnio je Milorad Borak.

Dobrodošli svi koji žele da pomognu

Na pitanje o izvođačima radova, Borak je rekao da ima pomoć naših ljudi koji se dobro razumeju u građevinske radove i poslove vezane za renoviranje, ali i da je uvek dobrodošla koja ruka više i da se svi dobronamerni koji žele da učestvuju u složnom poduhvatu jave i priključe radovima.

– Svi koji žele da pomognu su dobrodošli kako bi novi ambijent Kluba osim lepote zasijao i bratskom slogom. Zahvaljujemo se svima koji su do sada pomogli, onima koji su nam dali potrebne mašine na upotrebu, a očekujemo da će nas podržati i u budućim poduhvatima – zaključio je Borak.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here