Radujevčani pomažu rodno selo

0

ZABAVE ĆE BITI U MARTU: Članovi Inicijatinog odbora

 

S tim u vezi osnovan je Inicijativni odbor koji trenutno priprema "Veče Radujevčana", koje će biti održano 20. marta u Klosternojburgu, sa početkom u 19 časova u dvorani "Inkutref" u Inkustr. 7
.

Od Beča do Kanade

Radujevac ima oko 490 domaćinstava, od kojih je 220 u Austriji, a samo u Beču 200. Što se tiče ostatka sveta ukupno 315 porodica iz Radujevca je van otadžbine – 220 u Austriji, 45 u Nemačkoj, 23 u Švajcarskoj, deset u SAD, pet u Francuskoj, pet u Sloveniji, dve u Danskoj, dve u Australiji i po jedna u Češkoj i Kanadi.

Prisutne će tada, kako ističu organizatori, zabavljati poznati orkestar "Nema dalje" uz Slobodana Domaćinovića i zvezdu vlaške muzike Duška Oprića.

Cilj okupljanja je da se ovakvim manifestacijama prikupi novac koji bi bio uložen u poboljšanje infrastrukture u Radujevcu, a o nameni prvih sredstava odluka će biti doneta posle prve "Večeri Radujevčana".

Kako ističe Inicijativni odbor, koji čine Slobodan Vasiljkić, Dragan Vasiljević, Dragan Pasarikić, Saša Popović, Goran Oprić, Saša Prvujković, planirano je da se održe najmanje dva puta godišnje manifestacije na kojima bi se prikupljala sredstava za obnovu sela.

Za prvo "Veče Radujevčana" već sada vlada ogromno interesovanje, a ko želi detaljnije informacije može da ih dobije na telefone 0676 524 46 551, 0699 184 28 364 i 0676 306 85 07.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here