Hon Scott Morrison MP Premijer Australije
Vaskrsnja cestitka

Povodom predstojećeg Vaskrsa, čestitku svim ljudima pravoslavne veroispovesti uputio je savezni premijer Skot Morison.

U čestitki koja je iz Morisonovog kabineta prosleđena dopisništvu “Vesti” u Australiji piše sledeće:

“Upućujem najtoplije želje svima u Australiji i širom sveta koji slave Uskrs prema pravoslavnoj tradiciji. Za hrišćane je Uskrs vreme za slavljenje najvažnijih reči hrišćanske vere: On je vaskrsao!

Hrišćani svuda mogu da crpe snagu i veru iz ovih reči. One su poruka nade – i pobede – čak i nad samom smrću”, navodi se na početku premijerove čestitke“.

Dalje, Morison izražava veliku zahvalnost svim pravoslavcima koji žive u Australiji:

“Kao premijer sam izuzetno zahvalan svima vama pravoslavnim hrišćanima Australije i vašim crkvama na razumevanju, jedinstvu i poverenju koje ste pokazali tokom protekle godine. Bilo je to vreme kada smo poslušali drevnu poruku da ‘odaberemo život’ – da zaštitimo, vrednujemo i pazimo na svoju porodicu, prijatelje, komšije, zajednicu i državu, u doba kada smo se svi suočili s pandemijom kakva se događa jednom u veku.

Zbog ovih nesvakidašnjih mera koje smo morali da preduzmemo, napravili smo veliki korak u savladavanju virusa koji je mnogima doneo poteškoće, tugu i gubitke. Nastavljamo da idemo tim putem i danas smo u poziciji da imamo sigurnu i efikasnu vakcinu u koju imamo poverenje”, poručuje Morison.

Na kraju čestitke, savezni premijer je izrazio nadu i optimizam u lepšu budućnost i pozvao sve da nastave da iz naše hrišćanske vere crpe preko potrebnu snagu.

“Jevanđelja nam govore da je Isus, nakon svog vaskrsenja, pozdravio svoje sledbenike rečima “Mir vama”. Ovaj prelepi blagoslov, uprkos strahu i neizvesnosti, upućuju ljudi svih vera širom sveta.

Tako, ovog Uskrsa kažem: ‘Mir vama’, dok se ogledamo u našoj hrišćanskoj veri i crpimo snagu iz nje, i radujemo se s obnovljenim osećajem optimizma i nade za našu budućnost.

Molim se s pravoslavnim hrišćanima svuda u svetu, i želim vam siguran, srećan i blagosloven Uskrs.

Bog vas blagoslovio”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here