Radulović: Tri sata ničega, nastavak propadanja

0

I nova Vlada bez reformi, Srbija nastavlja da propada: Saša Radulović
 

"Kada je reč o privrednom rastu, oslanja se na sve propale politike u poslednjih deset godina, a to su dalje subvencionisanje i nada u velike strane investitore koji će preporoditi našu privredu, a gotovo ništa nije rečeno kako će privreda početi da diše i kreira nova radna mesta", rekao je Radulović agenciji Beta.

 

Naveo je da u ekspozeu o privrednom rastu nema ništa i da će sa ovom strategijom društvo nastaviti da siromaši, a životni standard građana nastaviti da pada.

 

"Ono što je Vučić pokušao da predstavi kao investicije je zapravo rasprodaja Telekoma, Državne lutrije Srbije, Aerodroma, RTB Bora i EPS-a da bi zakrpili veliku rupu u budžetu koju prave partijski zaposleni kadrovi. Nastavićemo da propadamo", rekao je Radulović.

 

Pročitajte još:

* "Telekom privatizovati, za EPS pronaći partnera"

* Šta je Vučić (prvo) obećao Srbiji?

* Vučić: Nećemo smanjiti penzije

* Izabrana nova (stara) Vlada Srbije

Istakao je da se javne finansije ne mogu konsolidovati nastavkom štednje, nego kombinacijom štednje i rasterećenja privrede, obaranjem poreskog opterećenja na rad za trećinu u dva koraka, jer se time stvara uslov za rast privatne privrede.

 

"Partijski kadrovi moraju da budu otpušteni, a to je više od 15 odsto u javnom sektoru, odnosno oko 100.000 ljudi, koji koštaju više od milijardu i po evra godišnje, a za to ne postoji politička volja, jer su mnogi od njih kadrovi Srpske napredne stranke", rekao je Radulović.

 

Istakao je da se mora pristupiti tako da se ozdravi sistem, a ne da se svali teret na ljude koji dobro rade u javnom sektoru, što znači da se mora otpustiti višak.

 

"Mora se saseći i burazerska ekonomija, a to su sve firme povezane sa vrhovima političkih partija, koje moraju da izgube ugovore sa velikim javnim preduzećima", rekao je Radulović.

 

Radulović je naveo da se u Vučihevom ekspozeu umesto reforme penzionog sistema traži način da se dodatno krešu troškovi, pa da žene idu u penziju sa 63 godine umesto sa 60 i uvedu penali za prevremeno penzionisanje.

 

"To nije reforma penzionog sistema, nego pokušaj da se troškovi smanje", rekao je Radulović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here