Španski teniser plasirao se u finale Rolan Garosa pošto je ubedljivo sa 3:0 savladao Dijega Švarcmana. 

Nadal će u finalu u nedelju igrati sa boljim iz meča Đoković – Cicipas.

Španac nije igrao najbolji tenis, ali je bez mnogo drame uspeo da savlada Argentinca, koji ga je nedavno porazio na Mastersu u Rimu. Nadal je u prvom setu, u kom smo videli tri brejka zaredom, tu drugu sterčenu prednost sačuvao do kraja i slavio sa 6:3.

Slično je bilo i u drugom setu, s tom razlikom, što je u četvrtom gemu, pri vođstvu Nadala od 2:1 kod rezultata 30:30, Švarcman oštećen. Dijego pri tom rezultatu šalje lopticu u aut, kako kažu linijski i glavni sudija, ali se onda žali… Ni Rafa nije bio siguran da je bio aut, ali je sudija u stolici Oreli Tortu poen dodelila njemu. Hok-aj koji mogu da vide samo gledaoci pokazuje da je loptica kačila liniju, pa je Švarcman oštećen. U narednom poenu Rafa ubrzava forhendom i osvaja gem.

Španac je potom rutinski set priveo kraju, a zatim na startu trećeg poveo sa 3:1. Švarcman tada pravi brejk, što oduševljava publiku, ali već u narednom gemu Rafa vraća izgubljeno i dolazi do 4:2, a posle 6:6 i do taj-brejka i pobede za novo finale Otvorenog prvenstva Francuske, na kojem ima rekordnih 12 titula.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here