“Rafa je Ronaldo, ne Maradona”

0

Beta/AP
Rafael Nadal već ušao u istoriju tenisa
 

“Za mene su dvojica najboljih Rodžer Federer i Rod Lejver, ali je i Rafael takođe među najboljima. Na šljaci je najbolji u istoriji i deli drugo mesto po broju osvojenih Grend slem turnira uprkos tome što je imao problema sa povredama“, rekao je Toni Nadal.

Rafa je rano postao profesionalac, već 14 sezona odigrao je na seniorskom nivou.

“Mnogi kažu da mu je to štetilo, ali ja mislim suprotno, pomoglo mu je. Sa 18 godina već je bio opasan rival, a mnogi u tom dobu to nisu bili, kao David Ferer. Neki igrači sazrevaju kasnije, neki ranije. Možda Rafa sa 33 godine neće biti na tako visokom nivou, ali već je napravio karijeru i jedan je od najboljih u istoriji“, kaže Toni.

Za Rafu je najvažnije da ostane zdrav, kaže Toni, i dodaje:

“I da ne osvoji ništa više do kraja karijere, Rafa se već upisao u istoriji, a još bolje ako još bude osvajao. To je kao kada kažu da Kristijano Ronaldo nije ispisao istoriju samo zato jer nije postigao isto što i Johan Krojf ili Maradona. Ljudi su naviknuti da vide pobede i to je loša navika. Nije lako pobeđivati, ja uživam u svakom Rafaelovom trijumfu, jer znam da se do njih teško dolazi“.

U 2014. godini četvorica različitih igrača osvajali su Grend slem turnire – Vavrinka, Nadal, Đoković i Čilić.

“Takav je život. Više ne postoje rivalstva kao što su bila Rodžer-Rafa ili Novak-Rafa. Sada je sve otvorenije, jer drugi napreduju, ali to se dešava u svim sportovima“, zaključio je Toni Nadal.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here