EPA-EFE
Benjamin Netanjahu

Jedna raketa je lansirana iz pojasa Gaze na južni izraelski grad Aškelon tokom posete premijera Benjamina Netanjahua, što ga je nateralo da nakratko ode u sklonište, javili su izraelski mediji.

Izraelska vojska potvrdila je lansiranje na Aškelona, koji je udaljen 12 km od obalske palestinske enklave, rekavši da je raketu oborila vazdušna odbrana.

Niko nije pruzeo odgovornost za taj napad u Gazi koja je pod kontrolom islamista Hamasa i u kojoj je manja oružana frakcija Islamski džihad tokom prošlog meseca razmenjivala vatru sa Izraelom, prenosi Rojters.

Izraelske televizijske stanice prikazale su snimak kako Netanjahua, koji vodi kampanju da zadrži kormilo konzervativne stranke Likud na stranačkim izborima, odvode telohranitelji.

Kako se navodi, on je odveden u sklonište pošto su se oglasile sirene za vazdušni napad, ali se potom vratio da nastavi kampanju.

Dok se očekuje da Netanjahu zadrži liderstvo u Likudu, a potom slede martovski opšti izbori u Izraelu – treći za godinu dana, pošto on i njegov centralisticki rival Beni Ganc nisu uspeli da obezbede većinu posle dva prethodna glasanja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here