youtube/printscreen
Predsednik Srpske liste Goran Rakić

Predsednik Srpske liste Goran Rakić izjavio je tokom posete Opštini Gračanica da će veoma brzo biti ukinuta zabrana zapošljavanja u javnom sektoru, tako da će, kako je rekao, veoma brzo biti novih radnih mesta.

Posle polaganja kamena temeljca za igradnju kuće porodici Velić u toj kosovskoj opštini s većinskim srpskim stanovništvom, Rakić je rekao da se očekuje zapošljavanje mladih, dodajući da to znači opstanak na ovim prostorima, prenosi RTK2.

Povodom služenja katoličke mise na ostacima pravoslavne crkve Svetog Nikole i postavljanje zastave Kosova na tvrđavi u Novom Brdu, lider najjače stranke kosovskih Srba ocenio je da je reč o pokušajima promene istorije.

“Borićemo se protiv toga i sigurno nećemo da dozvolimo da niko otme naše svetinje i domove i ništa što je srpsko“, istakao je Rakić.

Na pitanje novinara da li će poslanici Srpske liste prisustvovati sednici Skupštine Kosova u četvrtak na kojoj će se razmatrati pitanje raspuštanja parlamenta, Rakić je rekao da odluka o tome još nije doneta.

“Imaćemo sastanak predsedništva večeras ili sutra ujutru i nakon toga ćemo doneti odluku da li ćemo u četvrtak biti u skupštini”, podvukao je predsednik Srpske liste Goran Rakić.

Kako prenosi Kosovo online, predstavnici Srpske liste Goran Rakić, Dalibor Jevtić i Igor Simić posetili su danas opštinu Gračanica kako bi razgovarali o potrebama građana i planovima opštinskog rukovodstva.

Razgovarali su o problemima s kojima se građani suočavaju, pre svega kad je reč o stambenom zbrinjavanju i pomoći socijalno ugroženim porodicama.

Saglasili su se sa da je današnja poseta pokazatelj da se nastavlja jedinstveno delovanje u cilju unapređenja života građana i da se uprkos brojnim izazovima neće odustati od zajedničkog puta.

“Poseta je dokaz jedinstvenog delovanja u cilju opstanka i ostanka našeg naroda”, kazao je predsednik opštine Gračanica Srđan Popović, saopštila je ta opština.

Potpredsednik Srpske liste i ministar za povratak u ostavci Dalibor Jevtić istakao je da su na današnjem sastanku razmatrane mogućnosti i kapaciteti za pomoć ljudima, kako u opštini Gračanica, tako na čitavom Kosovu.

“Krenuli smo iz opštine Gračanica da realizujemo naš plan, ali svakako ćemo u narednom periodu biti svuda gde za to postoji potreba kako bi se direktno upoznali sa svim problemima sa kojima se naš narod susreće”, istakao je Jevtić.

Predsednik Srpske liste i gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić kazao je da na današnjem sastanku imali konsturktivne i plodonosne razgovore.

“Očekuje nas trnovit put, ali kad smo zajedno, složni i jedinstveni taj put možemo utabati i olakšati našem narodu i obezbediti bolji život ovde, a to znači sigurnu i bolju budućnost. Nastavićemo sa ulaganjima, u tome će nam pomoći i država Srbija”, kazao je Rakić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here