Rakić na nišanu Albanaca

0

Goran Rakić dobio 24-časovno policijsko obezbeđenje
 

Naime, kosovska policija uhapsila je jednu osobu albanske nacionalnosti zbog sumnje da je povezana sa pripremom atentata na Rakića. Prema saznanjima "Vesti", informacija je došla od Euleksa, koji ju je prosledio Kosovskoj policiji.

– Nadležna služba Kosovske policije iz stanice u severnoj Mitrovici juče me je obavestila da su dobili zvanično obaveštenje da se priprema atentat na mene kao gradonačelnika severne Kosovske Mitrovice. Oni su preduzeli sve neophodne mere i odredili su policajce koji su non-stop pored mene u pratnji. Ne bih da se mešam u rad policije i apsolutno imam poverenja u Kosovsku policiju i njeno rukovodstvo, a naročito u regionalnu direkciju severne Mitrovice da su spremni i obučeni da odgovore svom zadatku i zaštite svakog građanina na severu, pa tako i mene – kaže za "Vesti" gradonačelnik Goran Rakić.

 

Janićijevića ubili, Pantiću pretili

Goran Rakić nije jedini srpski političar, ni gradonačelnik Kosovske Mitrovice koji je dobijao pretnje. Njegovom prethodniku Krstimiru Pantiću prećeno je kao predsedniku opštine jer je predstavljao "paralelnu i nelegalnu instituciju". U januaru ove godine ubijen je odbornik u Skupštini opštine Severna Mitrovica Dimitrije Janićijević, nešto iza ponoći ispred svoje kuće hicima iz automatskog oružja. Bio je kandidat za gradonačelnika, a motivima i počiniocima ubistva Euleks ni posle devet meseci nije rekao ni reč.

On ističe da ga je policija naknadno obavestila da je uhapsila jednu osobu albanske nacionalnosti. Međutim, iako je Kosovska policija nastavila hitnu istragu vezano za taj slučaj, regionalni komandir KP-a za sever Kosova Željko Bojić nije želeo da govori o detaljima, pa tako ni da potvrdi da li je uhapšena jedna osoba.

– Policija je preduzela sve mere obezbeđenja. Imamo određenih operativnih saznanja i informacija na osnovu kojih smo preuzeli sve operativne mere i radnje kako bismo osigurali bezbednost gradonačelnika kao i svih građana – kaže Bojić.

Kosovski ministar Bajram Redžepi kazao je da nema informacija o činjenicama koje bi ukazivale na organizovanje pokušaja atentata i da ne bi želeo da prejudicira, već očekuje da mu pripadnici policije predoče saznanja o tom slučaju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here