Igor Rakočević je najavio odlazak sa mesta potpredsednika Košarkaškog saveza Srbije nakon što mu je ugovor istekao.

Njemu je četvorogodišnji ugovor istekao i putem društvenih mreža je to i sam objavio.

– Dragi prijatelji i ljubitelji košarke, moj mandat od 4 godine na mestu potpredsednika Košarkaskog saveza Srbije se završio. Za ukupno 6 godina na toj odgovornoj funkciji, trudio sam se da maksimalno posvećeno, savesno i pošteno odradim svoj posao. Verujem da sam u tome i uspeo. Osvojene su 3 zlatne i jedna bronzana medalja sa mlađim kategorijama za koje sam bio zadužen, uspešna promocija košarke po Srbiji, stvaranje dobrih odnosa sa klubovima i veliki uspeh u predočavanju mladim igračima koliko je bitno odazvati se pozivu za dres reprezentacije i kolika je čast biti pozvan za taj dres. Uspeo sam da košarkaški približim Republiku Srpsku Srbiji, i recimo, kao rezultat toga, baš iz republike Srpske smo dobili igrača koji je postao kapiten zlatne juniorske generacije a trenutno je i A reprezentativac. Bilo je tu mnogo razgovora i sa roditeljima, igračima, trenerima, agentima sa ciljem da im se objasni i pomogne da shvate važnost igranja za Srbiju. Neki od naših najtalentovanijih mladih igraca koji su učestvovali u našim reprezentativnim programima su danas NBA igrači, izabrani u prvoj rundi drafta. Ipak, najvećim uspehom smatram činjenicu da nijedno dete srpskog porekla nije izostavljeno, gde god da to dete živi i igra košarku, i da je svaki naš mladi igrač dobio podjednaku šansu da obuče dres reprezentacije.

U toku ovih 6 godina sam mnogo naučio, stekao velika i kvalitetna prijateljstva i usavršio svoje veštine. Napraviću kratku pauzu, a onda ću biti spreman za nove sportske izazove jer verujem da je moja dužnost da košarci još više vratim. Želim da se zahvalim dragim kolegama i saradnicima iz Košarkaškog saveza Srbije i da im poželim mnogo sreće u daljem radu! – naveo je Rakočević na svom “Instagram” profilu.

Prema nezvaničnim informacijama Mozzartsporta, Nenad Krstić će zameniti Igora Rakočevića na toj funkciji. Izborna Skupština zakazana je za 14. decembar i tada ćemo dobiti više informacija.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели ? Igor Rakocevic ? (@igorrakocevic8)

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here