EPA-EFE/Malton Dibra
Premijer Albanije Edi Rama

Albanija bi sledeće godine mogla da lansira satelit u svemir, potvrdio je putem videa objavljenog na društvenim mrežama premijer te zemlje Edi Rama.

Prema informacijama iz kabineta albanskog premijera, video prati Ramin razgovor s jednim od predstavnika kompanije koja će omogućiti lansiranje satelita.

Ovaj snimak, koji inače prikazuje snimke lansiranja „Space Falcon 9“, potvrđuje da će prvi satelit „Albanija 1“ u svemir biti lansiran u martu 2022. godine. Drugi satelit, „Albanija 2“, prema videu, biće lansiran u junu sledeće godine.

“Albanija u orbiti. Neverovatno, ali istinito”, rekao je Rama u videu, u kojem nije objavljeno više detalja o mestu lansiranja i tipu satelita.

Rama je pre nekoliko dana najavio da će Albanija imati svoje satelite kako bi pojačala kontrolu nad celom teritorijom zemlje. Prema Raminim rečima, sateliti će se koristiti za civilne svrhe.

2 KOMENTARA

  1. Srbija vec ima vise satelita u svemiru svaka drzava koje ima Handy mrezu ima svoj Satellit dosta glupost albanija ne LANSIRa nego eu ESA albanija kupi Satellit iz francuske i posle plati u sad raketu Falcon iz sad nista je to albansko nego je samo albansko ulozen novac

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime